SMA

Floortje (pseudoniem) is een praktijkvoorbeeld. Ze is 3 jaar en heeft de diagnose SMA type II. Ze kan als ze ligt zich met moeite omdraaien, ze kan niet kruipen en niet lopen ondanks fysiotherapie en oefeningen die ze krijgt. Oefenen is voor haar pijnlijk. Als ze bij mij komt is ze lusteloos, ze laat alles gelaten over zich heen komen en hangt tegen vader aan. De reden dat de ouders mij bezoeken, heeft te maken met de prognose: “Over 5 jaar ligt ze aan de beademing”, hebben ze net te horen gekregen. De ouders zijn opzoek gegaan naar alles wat haar levenskwaliteit kan verbeteren. Hierbij zijn ze bij Vlam Consult terecht gekomen.

Na een grondige anamnese wordt met Bioresonantie gemeten of er ook belastingen te vinden zijn die de veroorzakers zouden kunnen zijn. Al snel komt er een hoge DKTP belasting uit en diverse bacteriën. Omdat de afweer van Floortje verzwakt is, gaan we die als eerste versterken, om daarna geleidelijk aan te beginnen met het opruimen van haar DKTP belasting. Ze reageert duidelijk op het opruimen, het eerste signaal dat de keuze goed was. Na ruim een maand komt ze terug. Ik zie een duidelijke verbetering. Ze is veel alerter, reageert duidelijker op signalen uit haar omgeving en dit valt thuis ook op. Verder zit ze rechtop. We zijn op de goede weg en dat betekent dat we de DKTP belasting nog forser gaan aanpakken en intussen de afweer blijven versterken.

Na weer een maand is de vooruitgang nog duidelijker te zien. Ze heeft volop aandacht voor haar omgeving en kletst gezellig mee en is zeer bewegelijk, thuis doet ze verwoede pogingen te kruipen, ze heeft zelfs geprobeerd 2 stappen te doen. Het vervolg van haar therapie zal vooral gericht worden op het opruimen van andere zware belastingen. Nu na 3 maanden behandelen, doet ze verwoede pogingen te lopen achter een loopwagen. Nu begint een lange weg van leren lopen en verder herstellen. Ze is nog niet klaar, maar het is nu al een wereld van verschil.

Conclusie
Floortje is een voorbeeld van een patiënt met een erfelijke aandoening. Zolang het opsporen van oorzaken niet centraal staat en het reguliere circuit belangrijke diagnostische technieken links laat liggen die een verbetering van het inzicht opleveren, worden veel patiënten met erfelijke aandoeningen niet adequaat behandeld.

Bovenstaand voorbeeld geldt voor meer patiënten. Vooral voor hen die op latere leeftijd, dus niet vanaf de geboorte een beperking hebben.

Wil je meer weten of een afspraak?
Bel dan naar 0318-820869 of e-mail: info@vlamconsult.nl

Contactgegevens

Verwierdelaan 20
3903 DL Veenendaal
Tel: 0318 820869
info@vlamconsult.nl
Kvknr : 30187909

Route beschrijving

AANGESLOTEN BIJ